Tourism Travel and Show Albania, mbledh të gjithë aktorët e fushës së turizmit; Shqipëria dhe rajoni gati për boom-in e turistëve të huaj

Paniri dyditor “Tourism Travel and Show Albania 2022”, eventi i organizuar më 14 dhe 15 tetor, ishte pika e takimit për më shumë se 100 aktorë e vendimmarrës të industrisë së turizmit. Një nismë pozitive që rezultoi nje sukses i vërtetë falë punës madhështore jo vetëm të Iceberg Exhibition, por dhe bashkëpunëtorëve e pjesëmarrësve. Në ambientet e Pallatit të Kongreseve, për 2 ditë me radhe, më shumë se 60 subjekte, biznese, investitorë, përfaqësues të pushteteve vendore, struktura akomoduese, blerës dhe shitës potencialë, nga e gjithë bota u takuan së bashku me një qëllim: njohjen dhe shndërrimin e Shqipërisë dhe rajonit në destinacionin më të pëlqyer të radhës së turistëve të huaj e jo vetëm.
Në ceremoninë hapëse të këtij panairi vjeshtor, të gjithë përshëndetën punën e organizatorëve, por edhe iniciativën e guximshme për organizimin e këtij panairi të gjallë që gëlonte nga të ftuarit e pjesëmarrësit.
“Ky panair vjen si kurrë më parë në një dimension të plotë, ku veç zonës së ekspozitorëve, kemi organizuar dhe platformën B2B si dhe forume informuese mbi industrinë dhe platformat digjitale që ofrojnë zgjidhjet e së ardhmes. Ky event është një gur i rëndësishëm në promovimin e Shqipërisë dhe rajonint dhe falë një punë te jashtëzakonshme, sot jemi të nderuar të kemi më shumë se 60 subjekte pjesëmarrëse, më shumë se 50 blerës dhe shitës potencialë, nga shtete si Anglia, Irlanda, Belgjika, Gjermania e vende të tjera të Ballkanit.” u shpreh Rafaela Rica, themeluese e Iceberg Communication dhe Iceberg Exhibition.


Me pas znj. Rica do të falenderonte përzemërsisht bashkëpunëtorët e mbështetësit e këtij panairi pa të cilët do të ishte e pamundur organizimi i një aktiviteti me përmasa të tilla, Ministrinë e Turizmit dhe të Mjedisit, Agjencinë Kombëtare të Turizmit, Bashkinë e Tiranës, Balfin Group, specifikisht Green Coast, Coral Travel, Air Albania dhe Viahotels.
Pjesëmarrja e investitorëve, përfaqësuesve të pushteteve vendore, strukturave akomoduese, kompanisë ajrore AirAlbania etj, ishte tregues i rëndësisë së veçantë të panairit, gjë që u vlerësua dhe nga z. Vilma Bello, zëvendës Ministre e Ministrisë së Turizmit dhe të Mjedisit.

“Veprimtari të tilla i japin një shtysë dhe hov industrisë dhe i shërbejnë së ardhmes. Ky panair është një iniciativë pozitive që synon konsolidimin e tregut dhe të sjellë së bashku shumë aktorë dhe faktorë nga industria e turizmit.” pohoi zëvendës Ministrja.
“Organizimi i një aktiviteti të tillë është tregues i interesit në rritje që po shënon industria e turizmit në vendin tonë. Ndaj këtij trendi, Ministria e Turizmit dhe e Mjedisit, si institucion përgjegjës për promovimin e Shqipërisë, së bashku dhe me Agjencinë Kombëtare të Turizmit e promovojnë Shqipërinë si një destinacion turistik në nivel kombëtar, në rajon , në Evropë edhe më gjerë” shtoi më tej znj. Bello.
Znj. Bello do të shprehej se panairi dyditor mbart një rëndësi të veçantë, kjo për arsyen e thjeshtë, riaktivizimin shumë të kënaqshëm të tregut turistik ndërkombëtar, por edhe vendas në Shqipëri pas periudhës shumë të vështirë, pandemisë. Periudhë që ridimensionoi edhe konceptetet e të të bërit turizëm, jo vetëm të ministrisë si institucion por edhe tonat si shoqëri.


Fjala gjatë ceremonisë hapëse iu dha gjithashtu dhe z. Robert Dee, drejtor dhe bashkëthemelues i New Deal Europe, z.Sean Taggart, Drejtor Komercial i New Deal Europe dhe znj. Ardiana Sokoli nga Balfin Group, partnerë të panairit Tourism Travel and Show Albania 2022, kontributi i të cilëve i shtoi vlerë aktivitetit, duke e shndërruar këtë event në promotorin më të madh të Shqipërisë e rajonit, përpara blerësve potencialë të huaj, të interesuar në destinacionet tona.
Si panairi i vetëm dhe më i madh B2B për profesionistët e biznesit në sektorin e turizmit, Tourism Travel and Show Albania 2022 mbuloi tregun e Ballkanit në tërësi, duke i dhënë mundësi blerësve nga rreth 50 vende, të njiheshin me produktin shqiptar dhe rajonal, institucionet vendimmarrëse të rajonit etj.
Kjo pikë takimi mes kërkesës dhe ofertës për një nga industrisë me rritjen më të shpejtë në rajon rezultoi frytdhënës, jo vetëm duke forcuar lidhjet ekzistuese ndërmjet bizneseve dhe institucioneve, por duke rritur partneritetet e reja dhe potencialet tregtare.
Platforma B2Balkan ishte pikërisht një nga risitë e këtij panairi. Në seksionin Meet and Match, profesionistë blerës nga rreth 50 vende, të interesuar në produktin shqiptar dhe rajonal shkëmbyen informacione dhe ide bashkëpunimi.
Konferencat e forumet, sesionet e informimit me pjesëmarrjen e personaliteteve ndërkombëtare të sektorit të turizmit ishin disa nga aktivitetet e tjera të organizuara për të diskutuar temat më të nxehta që prekin sektorin e turizmit dhe për të zbuluar tendencat e fundit të industrisë.
Gjatë këtyre eventeve brenda eventit dyditor, u zbulua gjithashtu se si sjelljet e konsumatorëve kanë ndryshuar pas pandemisë, si ndihmon të qenët proaktiv ndaj diversitetit dhe gjithëpërfshirjes, si të qëndrosh në përputhje me legjislacionin kryesor të udhëtimit e jo vetëm.
Përveç mundësive të takimit me kompanitë më prestigjoze të industrisë së turizmit, zhvillimit të sesioneve, krijimit të partneriteteve të reja, vizitorët e panairit “Tourism Travel and Show Albania 2022” patën mundësinë gjithashtu të bëheshin pjesë e shorteut organizuar nga Air Albania dhe një tjetër shorteu nga Kraal Hotel. Bileta udhëtimi për 3 çifte fatlume, paketë në çift për 3 ditë qëndrimi në Kraal Hotel ishin dhuratat që organizatorët e panairit kishin rezervuar për vizitorët.
Panairi i parë dhe më i madh kushtuar turizmit në vendin tonë u shndërrua në një investim dhe vlerë jo vetëm për çdo biznes pjesëmarrës, por edhe për vetë destinacionet mbresëlënëse që vendi ynë dhe rajoni i Ballkanit, ka për t’i ofruar turistëve të huaj. Pas një promovimi të tillë, thjesht duhet të bëhemi gati për boom-in e turistëve të huaj.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *